Ενδοδαπέδια θέρμανση και Ψύξη

Η ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη προτείνεται από την ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ σε μια σειρά περιπτώσεων ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η θερμότητα είναι ζωή. H σωστή επιλογή του συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα στη δημιουργία άνεσης σε μια κατοικία. Tο πιστοποιημένα ενδοδαπέδια συστήματα που εγκαθιστούμε, προσφέρουντη μέγιστη απόδοση θερμότητας και άνεσης σε μια κατοικία. Σε συνδυασμό δε με τη γεωθερμία είναι το πιο αποδοτικό σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας παγκοσμίως.

Fan Coil Units και Κλιματιστικές Μονάδες

Η ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ συνδυάζει τις αντλίες θερμότητας με Fan Coil Units και Κλιματιστικές Μονάδες καλύπτοντας το σύνολο των θερμικών και ψυκτικών αναγκών ενός κτιρίου.

Οι αντλίες θερμότητας συνδυάζονται εκτός του ενδοδαπέδιου συστήματος και με άλλα συστήματα μετάδοσης, όπως τα τερματικά στοιχεία νερού (fan coil units) ή τις κλιματιστικές μονάδες (air handling units), παρέχοντας αποδοτική θέρμανση, ψύξη και αερισμό, ικανή να καλύψει το σύνολο των θερμικών και ψυκτικών αναγκών ενός κτιρίου.

Η εταιρεία μας διαθέτει υψηλής αισθητικής και απόδοσης fan coil units όλων των τύπων (δαπέδου, επίτοιχα, κρυφά ψευδοροφής), με τα οποία θα υλοποιήσει κάθε απαίτηση του έργου, δίνοντας το καλύτερο θερμικό, ψυκτικό και αισθητικό αποτέλεσμα για το χώρο σας.

Κλιματισμός υψηλής ακρίβειας

Η ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ εξειδικεύεται και εφόσον της ζητηθεί εφαρμόζει και Κλιματισμό Υψηλής Ακρίβειας ειδικών χώρων με μονάδα κλειστού βρόγχου (close control unit).

Η εταιρεία μας διαθέτει γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, οι οποίες παράγουν απευθείας κλιματισμένο αέρα, απόλυτα ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας. Αρκεί ένα απλό δίκτυο αεραγωγών μέσα στο χώρο σας (κατοικία, ξενοδοχείο, βιβλιοθήκη, κατάστημα, dataroom, κα.) για να τον κλιματίσετε με ακρίβεια στις συνθήκες που εσείς επιθυμείτε.

Ground Response Test

Η ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ πραγματοποιεί έλεγχο θερμικής απόκρισης του εδάφους (Ground Response Test), με στόχο την βέλτιστη απόδοση των γεωθερμικών συστημάτων.

Η σωστή διαστασιολόγηση του γεωεναλλάκτη είναι το μυστικό της επιτυχίας κάθε γεωθερμικού συστήματος Υπάρχουν περιπτώσεις μεγάλης απόκλισης της θεωρητικής διαστασιολόγησης του γεωεναλλάκτη από την πραγματικότητα με επίσης δραματική απόκλιση στην απόδοση του συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητος ο έλεγχος θερμικής απόκρισης του εδάφους.

Η ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ διεξάγει για εσάς το συγκεκριμένο έλεγχο με την εξειδικευμένη συσκευή ελέγχου απόκρισης του εδάφους (GRT), που διαθέτει, δίνοντας τη μέγιστη απόδοση στο γεωθερμικό σας σύστημα, μια για πάντα.

Αφύγρανση

Η ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ εγκαθιστά εξελιγμένα συστήματα αφύγρανσης, όπου συνθήκες το απαιτούν, με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο των συνθηκών του χώρου.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αυξημένη υγρασία της περιοχής υπαγορεύει επιπλέον ψύξη πέραν της ενδοδαπέδιας. Τότε, ένα σύστημα αφύγρανσης, λειτουργώντας συμπληρωματικά στον ενδοδαπέδιο δροσισμό, θα σας δώσει μια μοναδική αίσθηση ψυκτικής άνεσης, ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς να αισθάνεστε το παραμικρό «ρεύμα» μέσα στο σπίτι.

Το μικροκλίμα της περιοχής του έργου θα καθορίσει την αναγκαιότητα ή μη της αφύγρανσης και η ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ θα σας δώσει την αποδοτικότερη λύση.

Παθητική Ψύξη

Η ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ εφαρμόζει συστήματα Παθητικής Ψύξης, αποδίδοντας τη δροσιά του εδάφους, απευθείας στην ενδοδαπέδια εγκατάσταση του κτιρίου.

Με την Παθητική Ψύξη καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των ψυκτικών αναγκών, με θεαματική εξοικονόμηση στη λειτουργία.

Σας προσφέρουμε και εδώ την απόλυτη λύση, με τις πρωτοποριακές γεωθερμικές αντλίες που εγκαθιστούμε, οι οποίες διαθέτουν προαιρετικά σύστημα αυτόματης μεταβολής από παθητική σε ενεργητική ψύξη και αντίστροφα, ελαχιστοποιώντας έτσι το κόστος ψύξης δραματικά.