Η εφαρμογή εναλλακτικών ενεργειακών λύσεων σε κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες μειώνει το κόστος λειτουργίας, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση της υγείας των ειδών που εκτρέφονται.

Η εξοικονόμηση χρημάτων έναντι των συμβατικών μεθόδων είναι εξαιρετική, φτάνοντας έως και το 75%.

Κάθε επαγγελματίας κτηνοτρόφος γνωρίζει καλά ότι κατά την εκτροφή κτηνοτροφικών ειδών οι συνθήκες θερμοκρασίας/υγρασίας του περιβάλλοντος χώρου επηρεάζουν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα παραγωγής τους. Ο έλεγχος όμως της θερμοκρασίας και της υγρασίας με συμβατικές μεθόδους, απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας οι οποίες επιβαρύνουν οικονομικά τον κτηνοτρόφο.

Έτσι λοιπόν θέτει ως στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη ποιοτικά εκτροφή σε συνδυασμό με το μικρότερο λειτουργικό κόστος.

Η ΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. προσφέρει εξειδικευμένες ενεργειακές λύσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του εκάστοτε κτηνοτρόφου / πτηνοτρόφου:

  • Θερμαίνουμε ή ψύχουμε αποτελεσματικά την κτηνοτροφική μονάδα εγκαθιστώντας γεωθερμικές αντλίες θερμότητας νερού – αέρα, ενδοδαπέδια σωλήνωση, fan coils και console units.
  • Η χρήση των θερμών ρευστών μπορεί να επεκταθεί στον καθαρισμό και την εξυγίανση των χώρων της μονάδας, ακόμα και στην ξήρανση των αποβλήτων των ζώων.